Oprema

Za pričetek treninga potrebujete le običajno športno opremo ter palico. Na nadaljevalni stopnji se k tej opremi doda še osnovna zaščitna oprema (rokavice, ščitniki za golenice, čelada). Polna zaščitna oprema se uporablja le na tekmovalnem nivoju.

 
 

PALICA - CANNE

Uporabljamo leseno, kostanjevo palico dolžine 95 cm, njena debelina in teža pa sta odvisni od načina uporabe. Vadbene "zelene" palice so debelejše, težje (cca 200g) in trpežnejše, tekmovalne "črne" pa tanjše, lažje (cca 100g), hitrejše ter bolj krhke. Zaradi boljšega oprijema palici ročaj povijemo s trakom za ročaje teniških loparjev. Palice zgodovinsko predstavlja imitacijo enoročnega meča oz. častniške sablje .

BATON

Bâton je večja in težja lesena palica debeline 3 cm, dolžine 140 cm ter teže cca 400 gramov. Je francoski odgovor na angleški "Quarterstaff" in portugalski "Jogo do Pau". Od slednjih je krajši in lažji in se je v zgodovini uporabljal predvsem s strani kmetov kot večja različica sprehajalne palice. Uporabe tehnik bâtona so zgodovinsko vezane na  dvoročni meč.